از همان آغازین دقایق مخابره اخبار مربوط به کشمکش‌‌‌‌‌‌های فلسطین و اسرائیل، بعضا تحلیل‌هایی مشاهده می‌شد که به احتمال سرایت آتش جنگ به ایران اشاره داشت. فارغ از درستی یا نادرستی طرح چنین تحلیل‌ها و سناریوسازی‌‌‌‌‌‌هایی، کارشناسان بر این اعتقادند که یکی از روندهای سنتی در بازارهای دارایی کشور ما این‌گونه است که در مواقعی که سایه ریسک‌ها و کشمکش‌‌‌‌‌‌های سیاسی و نظامی در منطقه پدیدار می‌شود؛ بازارهایی مانند بازار ارز و بازار طلا و سکه با رشد افسارگسیخته قیمت‌ها همراه می‌شوند و در مقابل بازاری مثل بورس تهران با کاهش قیمت‌ها و سرخپوشی یکدست کلیه نمادهای معاملاتی همراه می‌شود. در روزهای اخیر نیز چنین موضوعی رنگ واقعیت به خود گرفت و به‌رغم افزایش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا و سکه، بورس تهران بی‌‌‌‌‌‌توجه به سمت‌‌‌‌‌‌وسوی حرکت این بازارها به حرکت در مسیر نزولی ادامه داد. دلیل این امر نیز به وزن سنگین ریسک‌های مذکور در محاسبات ذهنی سرمایه‌گذاران بازمی‌گردد.

به همین دلیل هم از لحظه شروع این جنگ تا کنون که دو روز از آن می گذرد، تهران نوسانات اقتصادی زیادی را تجربه کرده است. نرخ دلار در معاملات غیررسمی بالاتر رفته و با ثبت رقم 53هزار تومان، به بیشترین رقم سه ماه اخیر رسیده است. شاخص بازار سهام نیز با افت ۲.۵درصدی در یک روز در آستانه از دست دادن کانال ۲میلیون و یک‌هزار واحدی قرار گرفته و به ‌نظر می‌رسد که این اثر موقت ناشی از واکنش فعالان بازار به افزایش نااطمینانی‌ها باشد و برای داشتن چشم‌اندازی از تغییر در روندهای بازار همچنان باید صبر کرد.

با این حال جنگ جدید غزه در روزهای آینده می‌تواند بازارهای جهانی را نیز متاثر کند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که احتمال افزایش قیمت در بازارهای جهانی طلا و نفت در روزهای آینده وجود دارد. در کنار بازارها، گسترده‌تر شدن این جنگ می‌تواند فضای اقتصاد ایران و جهان را نیز تغییر دهد. در حال حاضر اکثر کشورها با تورم بالا روبه‌رو هستند و یک جنگ جدید باعث شارژ قیمت‌های انرژی در آستانه ورود به فصل سرد و افزایش قیمت‌های مصرفی خواهد شد.